Gravidyoga:

En skånsom og trygg måte å trene på under svangerskapet. Kurset er fødselsforberedende, det vil si at treningen støtter deg i prosessene frem mot fødsel og du lærer nyttige teknikker å ha med inn i fødestuen. Kurset ligger på medium intensitet, du vil kjenne at du bruker kroppen, men sekvensene kan lett tilpasses lavere intensitet. Det blir gitt modifikasjoner av stillingene ved behov. Dermed kan du benytte deg av denne timen også hvis du skulle få utfordringer i svangerskapet. 

Du kan forvente at sekvensene bidrar til styrke, sirkulasjon, smidighet og balanse. Vi adresserer bekkenbunn og kjernemuskulatur, noe som gir deg bedre betingelser senere i graviditeten og når du etterhvert skal bære mye. Pusteteknikk og avspenning balanserer systemet og legger til rette for prosessene du og din baby skal videre inn i.

 

Pust er nøkkelen til smertemestring under fødselen, ved å trene på pusteteknikk i forkant av fødselen har du et verktøy som kan gi deg mer opplevelse av ro og kontroll i en sårbar situasjon. Vi går gjennom pusteteknikk som støtter opp under de ulike fasene av en fødsel.

Instruktør: Patricia Ginés   

Barselyoga:

En time for mor & barn. Yoga er et supert verktøy for mamma til å bygge opp kroppen igjen etter graviditet og for å  møte de nye oppgavene som venter i etterkant. Vi jobber for å komme tilbake til kjernemuskulatur og myker opp i stive skuldre og nakke. Øvelsene i kurset er i tillegg styrkende og holdningsskapende for å ta imot overgangen til mye amming og bæring.

Puste- og avspenningsteknikk er viktige elementer i kurset. Teknikkene støtter deg i prosessene under en periode med endrede hverdagsrutiner som for eksempel ujevn søvntilgang. Med tilgang på pust og avspenning kan du oppleve en større grad av ro og kontroll i hverdagen.  

Instruktøren tilpasser øvelsene etter behov. Det er litt ulikt når kroppen er klar for å komme tilbake til kjernemuskulatur etter fødsel, vi oppfordrer derfor til åpen dialog mellom deltager og instruktør. 

 

Barnet sover eller så er det med på klassen. Vi synger og leker, vi styrker og avspenner. Mor bør ha vært på 6 ukers kontroll før start og barnet bør være under 1 år.

 

Instruktør: Patricia Gines