top of page

VINYASA

Vinyasa, et ord med flere meninger. Det blir ofte forklart med  "det å koble pust med bevegelse". Dermed brukes ordet for å beskrive klasser med en viss fysisk bevegelse. I tillegg blir "en vinyasa" brukt om en solhilsen som binder sammen sekvenser. All form for vinyasa-yoga går under yang-prinsippet om det "å gjøre" i motsetning til det "å være" som går under yin-prinsippet

VINYASA-stiler hos oss:

EGENPRAKSIS

JIVAMUKTI

ASHTANGA VINYASA

VINYASA FLYT

MYK FLYT

YIN & YANG

Som hatha (ha og tha, sol og måne) er yinyang et begrep som beskriver to komplementære prinsipper som kald og varm, mørk og lys, passiv og aktiv.

Yin beskriver det feminine prinsipp, som står for "det å være". Det komplementære prinsipp er yang, som beskriver det maskuline prinsipp "det å gjøre"

For yang-timer se vinyasabeskrivelsen

YIN-praksiser hos oss:

YINYOGA

YOGA NIDRA

MEDITASJON

SIRKELARBEID

MOR & BABY

En gruppebetegnelse for timene for deg som er mor. Ja, for du er mamma allerede når nytt liv vokser i magen

Yoga og en gravid kropp er en "match made in heaven". Den eldgamle tradisjonen og dens teknikker støtter deg i de ulike stadiene i svangerskapet, og på så mange plan. Pust og tilstedeværelse, sirkulasjon for å løse opp i stagnasjon er alle prinsipper i yoga som er er godt og nærende både for deg og babyen.

MOR & BABY-timer:

 

GRAVIDYOGA 2. trim

 

GRAVIDYOGA 3. trim

BARSELYOGA

ANDRE KLASSER

Sjekk ut her for andre klasser på timeplanen som ikke passer inn i de foregående kategoriene

YIN
NIDRA
ASHTANGA
JIVAMUKTI
VINYASA FLYT
MYKVINYASA

JIVAMUKTI

MED: Karina//jivamukti II "open class"

INTENSITET: høy                         

MUSIKK: ja

NIVÅ: erfaren                                 

TID: 90 min                                   

MED: Åsne//jivamukti I "spiritual warrior"

INTENSITET: medium                              

MUSIKK: ja

NIVÅ:  nybegynner/litt øvet                                

TID: 60 min

En typisk jiva-klasse er basert på de fem prinsippene for jivamukti: shastra/skrift, bhakti/hengivenhet, ahimsa/godhet, nada/musikk/lyd og dhyana/meditasjon. Klassen inkluderer klassisk yogafilosofi som er relevant for livet både på og av  yogamatten, inspirert av månedens fokus», med chanting, bevissthet på pusten, flytende vinyasa- sekvenser, avspenning og meditasjon.

Open class, OP - 90 min

en ledet time basert på månedens fokus, der vinyasa, pust og bevegelse står sentralt, sekvens varierer med månedens fokus 

og

Spiritual Warrior SW - 60 min

en ledet, balansert Jivamukti vinyasa klasse hvor vi jobber igjennom hele kroppen på en klokketime. ​Her er sekvensen alltid den samme for å skape et godt grunnlag og integrering, man blir raskt kjent med den etter kun få ganger.

 

Ved behov bryter vi opp sekvensen og tar oss tid til å gå igjennom de ulike delene. Dette er en gøy og oppløftende time! 

VINYASA FLYT

MED: Patricia// Jeffrey

INTENSITET: medium/høy                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 60 min//75 min

Vinyasa flyt er en fysisk yogatime der vi kobler sammen pust og 

bevegelse til sekvenser som varierer noe fra gang til gang. Hver time har et egen flyt/sekvens og vi jobber oss gjennom hele kroppen.

 

Vi øver på å vende fokuset innover og roe ned sinnet. Disse klassene gir både energi og jording. 

 

På vinyasa III er det en fordel om du har praktisert en del tidligere

YINYOGA

MED: Masha//Mette

INTENSITET: lav                              

MUSIKK: ja, rolig

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 75 min/60 min

Yin er en myk praksis der vi holder hver stilling over tid. Vi stimulerer kroppens ledd, muskler og bindevev til å åpne og mykne, samtidig som vi styrker leddene.

 

Yinyoga er egentlig all yoga som utføres mykt, med fokus på det rolige og den stille stunden. Hos oss har vi et restorativ-uttrykk i yinyoga´n, det betyr at vi holder stillinger lenge av gangen (5 til 10 min), med god støtte i bolster, pute/pledd for å finne den ultimate varianten av hver stilling for deg i din kropp. Her skaper vi rom for stille oppmerksomhet innover i kroppen og dypere i bevisstheten. Sammen med den bevisste pusten øver vi oss på å gi slipp og å komme nærmere oss selv i prosessen. Forbi spenninger og stagnasjon, forventninger og stress. 

Timene passer alle sjeler og kropper. Velkommen til å roe ned! 

SIRKELARBEID

MED: Fasilitator varierer

INTENSITET: medium/lav                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 60 min-120 min, avhengig av eventet det blir benyttet til. Ikke fast på timeplanen men blir satt opp som event med ulike tema

Siden tidenes morgen har mennesker i ulike tradisjoner samlet seg i sirkel, rundt bål eller et alter for å ære og nære tilhørighet og felleskap. Ved å se hverandre og anerkjenne det unike i det store og det store i det unike, blir det lettere å sette ord på egen reise.

 

Vi former denne vakre tradisjonen til vår tids bruk. Vi benytter elementer fra ulike naturåndelige tradisjoner, yoga, vedantisk tradisjon og funksjonell mobilitet. Tema varierer med anledning og årstider. 

Sirkelarbeid er et løst begrep på formen som benyttes ved denne type arbeide. det kan være sangsirkel, kvinnesirkel eller noe helt annet. Det handler om å se og bli sett, der vi sitter i sirlkelen, sammen og hver for oss

YOGA for RESILIENS

MED: Laura

INTENSITET: medium/lav/høy                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 75 min

Resiliens is our ability to be with adversity, and to come back, and to maybe even thrive. It means having the capacity to cope with stress and tough times and overcome them. Being resilient means we can tap in to our strengths and let it empower us to find ways to adapt and accept new situations.

 

Flexibility, adaptability and perseverance can help us tap into our own inner strength and resilience and help to increase our capacity and capability.  Yoga is a wonderful way to do just that. 

 

Laura McMahon is holding this course which will be led in english

ASHTANGA II ledet

MED: Patricia//Anniela// Jeffrey

INTENSITET: medium/høy                              

MUSIKK: nei

NIVÅ:  erfaren                                  

TID: 90 min

Ashtanga vinyasa er en fysisk yogstil og en metode for egenutvikling, vekst og ekspansjon. Som en fysisk yogastil er det å bruke pust og egenopplevelsen som veileder til balanse i praksisen, helt avgjørende.

Ashtanga gjør deg sterkere i kropp og sinn og du får en opplevelse av stødighet og ro i egen tilstedeværelse.

NYBEGYNNERKURS I ASHTANGA: Introduksjon i metoden helt fra det grunnleggende. Etter endt åtteukers kurs kan du gå på ledet ashtanga II, eller komme til egenpraksis og bygge videre på din flyt i disse timene

Det er Patricia som holder nybegynnerkurset

Tristana

Ashtanga baserer seg på prinsippet om tristana. Tri, som i antallet tre, der 1. pust, ujjayi, 2. bhanda, energi-aktiveringer og 3. blikkretning, dristi..smelter sammen til en høyere enhet. Dette gir potensielt tilgang på pratyahara, det å trekke sansene innover, å kunne gå inn til meditasjon i bevegelse. Jo stødigere vi står i oss selv, i vårt senter,  jo lettere kan vi ri stormene som møter oss på vår vei. Over tid oppnår vi balanse i kropp, sjel og sinn

YANG & YIN

MED: Masha

INTENSITET: medium/lav                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 60 min

Physical yang-practice (vinyasa) is combined with relaxing yin-positions in the very same class

Movement combined with relaxation practices and simple meditation at the end, offers clarity, focus, and feeling of groundedness, which is elemental to move forward in life and knowing what to do.

The classes start with moderate vinyasa sequence which will be focused on different body part. The yang-sequence will be accessible to anyone regardless of experience. The focus on different body part gives access do dive deep and over time gain more strength and openness in the whole body. 

 

The yin sequence brings in the opposite: Slowing down and relaxation which is needed to integrate the movement practice

YOGA NIDRA

MED: Patricia

INTENSITET: lav                              

MUSIKK: ingen eller lav

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: varierer 

DYBDEAVSPENNING

Nidra betyr søvn og yoga nidra blir derfor oversatt til yogisk søvn. Praksisen er som en lengre og systematisk guidet avspenning, der deltageren ofte er liggende og svøpt inn i pledd, puter og bolster. Alt som kan gjøre opplevelsen myk, behagelig og magisk er hjertelig velkomment - og til og med nødvendig for et dypere arbeid.

 

Meditasjonen tar deg gjennom de fem lagene av Selvet, de fem koshas og praksisen kan med tiden sånn gi oss tilgang til de dypere lagene i oss selv, som vi til vanlig ikke er oss bevisst. Jevnlig praksis gir et roligere sentralnervesystem, tilgang på bedre søvn, tilgang på drømmeverdenen, økt følelse av å være uthvilt og med det økt energinivå. En nidra kan også skreddersys for dine spesielle behov, f.eks om du som gravid opplever fødselsangst i mindre eller større grad, utfordringer med å sovne ol.

Tema/struktur i meditasjonen kan endre fra gang og den settes opp som drop-in innimellom, eller kan også brukes i etterkant av en annen yoga-klasse 

EGENPRAKSIS

MED: Patricia // Jeffrey

INTENSITET: medium/lav/høy                              

MUSIKK: 

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 75 min-90 min

Dette er timen for deg som vil ha individuell oppfølging og tilpasset opplegg. Sammen kartlegger vi dine behov, utfordringer og friheter og fra dette stedet skreddersyr vi praksisen din. Slik får du virkelig en helhetlig yoga som er riktig for deg i ditt liv, din kropp.  

Noen har en ashtanga praksis her, noen hatha eller vinyasa. Andre har senioryoga eller gravidyoga. Noen har mer pusteteknikk, andre mindre, det samme med stressmestring og selvregulering. Vi bygger fra ditt utgangspunkt. Patricia har lang erfaring og tilpasser alle kropper og sjeler til mer frihet og bevegelse i egen kropp og unike vesen

GRAVIDYOGA

MED: Claudia// Kristina

INTENSITET: medium                            

MUSIKK: ja, rolig

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 75 min

Kurset er både for nybegynnere og for deg som har praktisert yoga fra før, men som har lyst å gå dypere inn i den helt spesielle praksisen for gravide. 

 

Vi gjør styrkende og mykgjørende øvelser for hele kroppen. Vi øver på kontakt med indre mage og bekkenbunn og løser opp i spenninger rundt nakke og skuldre


Sammen finner vi din unike form med en helhetlig tilnærming, forbereder den fysiske kroppen og sentralsystemet, vi forbereder for fødsel og for tiden med en nyfødt

 

Underveis jobber jobber vi spesifikt med pusteteknikk og avspenning. Øver oss på å hente energi og livskraft i den nærende hvilen. Du får gode verktøy som kan lindre godt og øke toleransvinduet ditt inn i en tid med mye nytt for deg å ta hensyn til

MYK FLYT

MED: Kristina

INTENSITET: medium/lav                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: nybegynner/erfaren                 

TID: 60 min

Dette er en rolig, myk og jordende time hvor vi jobber med tilstedeværelse, ro og pust slik at vi kan lande inn i kroppen og finne rytme og flyt.

MYK VINYASA FUNGERER SOM INTROKURS TIL VINYASA FLYT

 

Vi begynner med grunnleggende teknikk, pust og plassering av hender og føtter, slik at vi finner et stødig fundament. Med dette som utgangspunkt vil vi gjennom kurset fordype praksisen vår, samt forbindelsen til oss selv. 

 

Hver time vil bygge videre på den forrige, enten med nye asana/stillinger eller fordypninger av disse. På denne måten har metoden tid til å synke inn og slå rot, og du kan etter hvert bevege deg mer intuitivt og ut ifra deg selv.

 

Timen passer for nybegynnere, og også for deg som ønsker å roe tempoet noe ned og derfor søker en myk og rolig praksis

YOGA ABC

MED: Masha

INTENSITET: medium/lav                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: alle nivå/nybegynner                 

TID: 60 min

These are basic and accessible yoga movements that will help you with shoulder and neck stiffness, it will reduce back discomfort and you will increase your strenght in core and legs.

 

We will focus on mobility and strenght and in that way increase our flexibility. All done in a simple and effective way that is obtainable for beginners in yoga.

 

Plus we will learn how to breath and regulate our nervous system with our breath, which is super helpful after busy working day.

 

If you are new to yoga, and wondering if yoga is for you, beacuse you feel stiff and can't touch your toes, then this is perfect yoga course for you!

MEDITASJON

MED: Fasilitator varierer

INTENSITET: lav                              

MUSIKK: nei

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: ikke på timeplanen for øyeblikket, men alle timene har alltid et element av meditasjon i seg

Meditasjon kan ha ulike uttrykk, som yoga har ulike retninger. For mange handler det om å finne det stille punktet vi alle har i dybden av vår essens. Noen ganger betyr det å sitte i stillhet og observere pustens flyt, andre ganger kan det være å bruke mantra. Noen liker å bli guidet av en stemme andre sitter i fullstendig stillhet. Enkelte meditasjoner kan likevel ha et spesiellt formål og annen struktur, for eksempel gå-meditasjon der observasjon av subtilitetene gir dypere kontakt og innsikt 

Det viktigste er å utforske og finne den varianten som passer deg best, som gir deg fred og som du kan praktisere jevnlig uten anstrengelser. Etter hvert blir meditasjonen med deg i hverdagen og kanskje gir den deg følelse av mer harmoni og fred i hverdagslige gjøremål

Ta kontakt for introduksjon til meditasjon, puste- sitteteknikk, osv og vi kan møtes på egenpraksis-klassen, legge en plan sammen: patricia@yogeriet.com

YAMYOGA

MED: Patricia

INTENSITET: høy/medium/lav                              

MUSIKK: ja

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 180 min

YAM er lyden som bor i anahata chackra, hjertet. Bhija mantras kan benyttes som egen praksis og de kan kombineres og veves inn i en bredere kontekst

YAMYOGA-timene består av intuitiv flyt der Patricia setter sammen fra alt det yammi hun vet om. Delt fra hjertet. Timen kan  variere veldig, utfra indre og ytre syklus og årstid, og deltageren som møter fra gang til gang, men kommer garantert til å inneholde deilige praksiser som vi tar oss god tid til å dykke inn i.

Eksempler på hva en yamyoga-time kan inneholde:

 

  • pranayama

pusteteknikker som kan være både

energiskapende, stresslindrende, kan skape balanse i energetisk, emosjonell, fysisk og mental kropp

  • meditasjon

og visualiseringer

  • asana

vinyasa 

yinyoga
disse to i kombinasjon: yang&yin

feminin flyt

syklusforståelse

traumesensitiv yoga

hormonyoga

  • yoga nidra

lengre guidet liggende meditasjon

  • bhakti yoga:

chanting

medisinsanger

  • andre bevegelsespraksiser

  • stillhet

  • sirkelarbeid

  • takknemlighetspraksiser

og andre øvelsesbaserte praksiser

Yamyoga har lånt navnet sitt fra et bhija mantra. Bhija mantras er en enstavelseslyd som hviler i sin tilhørende essens. Aum som de fleste kjenner til, er et slikt bhija mantra. Hvert av våre hoved-energisentre (chackra) har også sitt tilhørende bhija mantra.: 

.....

BARSELYOGA

MED: Kristina

INTENSITET: medium                            

MUSIKK: ja, rolig

NIVÅ: alle nivå, erfaren/lett øvet/nybegynner                 

TID: 75 min

Graviditet og fødsel fører til store endringer for kropp, sjel og sinn, en periode der kvinnen ofte har et spesielt behov for næring og omsorg. Dette er derfor en time for mor der baby får være med

 

Vi gjør styrkene, myke bevegelser som støtter deg i din nye hverdag som mamma. Vi henter kraft fra den nærende hvilen og etablerer gode pustemønstre.

 

Yogasekvensene løser opp i spenninger (spesielt i nakke/skuldre) gir sirkulasjon og tilfører styrke der det trengs. Vi øver opp kontakt med bekkenbunn/indre mage, som trenger omsorg og kjærlighet i sin prosess. Og vi avslutter alltid med en dyptgående guidet avspenning. Det er selvølgelig rom for amming og byssing ved behov

 

Pust- og avspenningsteknikk er viktige elementer i kurset nettopp fordi denne tilgangen kan gir en større grad av ro og oversikt i hverdagen. Dette er gode verktøy å ha på lur i en periode med nye rutiner og ujevn søvntilgang

MEDITASJON
FEMININ FLYT
SIRKELARBEID
GRAVIDYOGA
BARSELYOGA
EGENPRAKSIS
yin&yang
resiliens
ABC
yam
bottom of page